Schutters gemedailleerd in Doornenburg

DOORNENBURG – Kasteel Doornenburg was zaterdag de gastheer van 250 belangrijke gasten uit de internationale schutterswereld. De Belgische Nobele Orde van de Papegay was voor het eerst in de 44-jarige geschiedenis van dit gezelschap de landsgrens overgestoken, om 62 schutters te ‘medailleren’.  

Voor schutterij Gijsbrecht van Aemstel was het een grote eer gastheer te mogen zijn voor de jaarlijks huldiging van schutters, die hun vereniging en de lokale gemeenschap een warm hart toedragen. 

Eren 

De reden van het bestaan van de Nobele Orde van de Papegay (genoemd naar de houten vogel die vroeger de vorm van een papegaai had) is dit soort actieve leden te eren, in de hoop dat ze hun goede werk nog jaren voort willen zetten. Bij deze orde zijn 2.400 schuttersgildes en -verenigingen in Europa aangesloten.

Zaterdag was er eerst de officiële ontvangst van 250 genodigden op Kasteel Doornenburg.  Aansluitend werden 62 schutters uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk in aanwezigheid van hun partners en entourage van hun vereniging  in het schuttersgebouw van Gijsbrecht van Aemstel geëerd met een medaille en oorkonde.

tekst gelderlander
 
Griffier Luc Borgions van de Nobele Orde van de Papegay is een opvallende verschijning in de schutterswereld. Hij was zaterdag tevens ceremoniemeester ofwel ‘de baas van het kot’. © Rolf Hensel

Deze dag hebben we een officier en een decorandus met de zilveren medaille in de nobele van de Papagay erbij.

Officier A. van den Bosch en
zilveren medaille houder ons Erelid B. Meuleman.

Beide Proficiat!!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.