Verslag van een geslaagde kermis en nieuwe beschermheer

Het gilde heeft weer een geslaagde kermis achter de rug. Het weer was goed. De stemming was goed en dit droeg allen bij aan een mooi weekend. Er is fanatiek gestreden bij het schieten. De vendelhulde op de vrijdagavond midden in de stad ’s-Heerenberg trok veel bekijks. Op de zaterdag trok het gilde al vroeg met slaande trom door de stad om de kermis en de wedstrijden aan te kondigen. Dit jaar is het voor het laatst dat het gilde de kermis vierde bij zijn vaste locatie grenscafé de Peer. Vanaf volgend jaar zal u ons meer in het centrum kunnen verwachten.

Foto’s Kermis 2019

Tijdens de kermis is Raymond thuis als 25jr lid gehuldigd. Hij heeft daarbij een onderscheiding opgespeld gekregen van mevr. R. Mijnen, wethouder gem. Montferland. Koningspaar Peter en Ellen Rosendaal, Kermiskoningin: Shana Nieling, Jeugdkoning: Neal Rosendaal. Het koningsschieten op zaterdag 15 juni.

Uitslagen heren Hals: Yannick Heuvel Linker vleugel: Bert Hogenes Rechter vleugel: Reinard Berendsen Romp: Peter Rosendaal (koning) Peter Rosendaal, mag na uiteindelijk 22 tegenstanders en 235 schoten verder, gilde koning van het St. Antoniusgilde voor dit komende jaar noemen. Peter heeft zich in de weken voor de kermis vooral volop bezig gehouden met het mede organiseren van het feest evenement. Dit jaar is Peter ook geïnstalleerd als bestuurslid, wat een toeval. Gefeliciteerd.

Uitslagen dames Hals: Sylvana Deux Linker vleugel: Hanny Wensing Rechter vleugel: Sylvana Deux Romp: Shana Nieling Shana Nieling 1 van onze gildetamboers, heeft na 175 schoten, de titel kermiskoningin van het St. Antoniusgilde voor dit komende jaar, bemachtigd. Zij schoot voor het eerst koningin. Het schieten op de romp bij de dames was erg spannend. Deze wilde maar niet van de schietmast af vallen.

Bij de jeugd is na een tweekamp, op het lepelrek de beslissing gevallen dat Neal Rosendaal jeugdkoning is geworden. Toevalligerwijs wil het zo dat hij de zoon van de koning is. Verder is de eerste plaats met kaart schieten gewonnen door Thijs Put.

Nieuwe beschermheer, Tijdens het hulde geven op het kasteel Huis Bergh is er een heugelijk feit bekrachtigd. De stichting Huis Bergh zal zich inzetten als beschermheer van het Broederschap St. Antoniusgilde. Het gilde heeft al sinds zijn oprichting een band met het kasteel. In de 18e eeuw heeft het zelfs een jonggezellen compagnie onder zijn hoede gehad welke als cadeau opgericht was voor Johan Baptist, later beter bekent als de “Dolle graaf”. Het gilde heeft sinds het overlijden van mevr. Van Heek een aantal jaren geen beschermheer meer. Dhr. Overbosch vertelde in zijn toespraak de mooie woorden “Het gilde is weer thuis.” Het gilde is de stichting zeer dankbaar dat zij zich in willen zetten voor dit stukje cultuur, historie en traditie. Wij hopen dan ook op een vruchtbare en mooie samenwerking met het kasteel, de stichting.

Uitslagen van lepel schietwedstrijd maandag 17 juni. Bij de heren De serie 2 was een spannende strijd tussen de nieuwe koning en de voorzitter Uitslagen dames, De wisselbeker voor het lepelschieten bij de heren, is gewonnen door Jochem van den Bosch Bij de dames is Rina Hogenes de beste schutter en gaat met de wisselbeker naar huis Serie 2 Gewonnen door: Jochem van den Bosch 2 e plaats voor: Johnathan Reessink 3de plaats voor: Gideon Aalbers. Serie 1 Gewonnen door: Peter Rosendaal 2e plaats voor: Ron Berendsen 3de plaats voor: Bert Hogenes Serie 0 Gewonnen door: Willie Wensing 2e plaats voor: Ben Boerboom 3 de plaats voor: Maarten Noorlander Serie 2 Gewonnen door: Rina Hogenes 2 e plaats voor: Edith Berendsen 3 de plaats voor: n.v.t. Serie 1 Gewonnen door: Riet van den Bosch 2 e plaats voor: Gerda Berendsen 3de plaats voor: n.v.t. Serie 0 Gewonnen door: Hanny Wensing 2e plaats voor: Nicole Robben 3de plaats voor: Sylvana Deux

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.