Kermisprogramma 2011

’s-Heerenberg mei 2011

GILDEACTIVITEITEN

Aan de gildenbroeders, zusters, genodigden en alle belangstellenden van het cultuurhistorische

BROEDERSCHAP ST.ANTONIUSGILDE * ANNO 1574 *

***************************************************

VRIJDAG 17 juni: Samenkomst 19.15 uur, van de presentatiegroep, gildeleden, met medewerking van Harmonie Crescendo en gildetamboers, vertrek 19.30 uur in formatie vanaf Café ’t Olde Veld naar de binnenstad waarbij voor het gemeentehuis de gildekoning , gildekoningin, kermiskoningin 2010 zullen aansluiten, alvorens zal eerst een vendelhulde worden gebracht, vervolgens opmars naar Grenscafé De Peer waar de kermis met zijn gildenactiviteiten geopend zal worden op symbolische en traditionele wijze, ook hier zal het vaandel geslagen worden. Hierna een gezellig samen zijn tot 23.30 uur in de zaal van De Peer met muziek van DJ Raymond Bouwman, in de zaal is tevens het inschrijven voor het vogelschieten.

Inschrijven vogelschieten: vrijdag 17 juni van 20.30 uur tot 21.30 uur, kosten € 5,- per persoon.

ZATERDAG 18 juni: Aantreden 8.45 uur, vertrek 9.00 uur vanaf café ’t Olde Veld van de presentatiegroep gildekoning /koningin, kermiskoningin 2010 en gildenbroeders, naar De Peer waar het vogelschieten begint om 9.30 uur, uitsluitend voor de leden die zich hebben opgegeven en zijn meegelopen in de optocht, uitgezonderd leden met een geldige reden die bekend is bij het gildenbestuur.

Vogelschieten Dames: aanvang 10.00 uur, voor de titel van “ Kermiskoningin 2011 “.

De Jeugd; ook hier is een medaille te verdienen, een 1e,2e en 3e en “Guus Geluk’en de titel jeugd koning(in).

Tijdens de schietpauze zullen twee nieuwe leden worden geïnstalleerd en doen hun intrede als gildebroeder bij het Cultuurhistorische Broederschap van het St. Antoniusgilde * Anno 1574 *

Einde morgen/middag programma 15.00 uur.

* Vervolg, avondprogramma *

17.15 uur t/m 17.30 uur verzamelen bij De Peer en vertrek van de presentatiegroep, gildenbroeders, genodigden, belangstellenden en Harmonie Crescendo, voor het ophalen van de nieuwe gildenkoning, koningin en kermiskoningin 2011 vanaf huisadres koning, waar eerst een vendelhulde plaatsvindt, hierna vertrek naar kasteel Huis-Bergh waarbij om +/- 18.30 uur het vaandel gezwaaid zal worden voor de kerkelijke en wereldlijke autoriteiten, in het bijzonder voor onze gildekoning ( paar ), kermiskoningin 2011, een jubilaris met zijn respectievelijk 40 jarig lidmaatschap, leden/ereleden, genodigden, alle aanwezigen, de stad ’s-Heerenberg, gemeente Montferland en voor ***** God, Koningin en Vaderland *****.

Mevrouw C.C.Leppink-Schuitema, burgemeester van de gemeente Montferland zal B.en W. vertegenwoordigen op Huis-Bergh en zal namens het St.Antoniusgilde de jubilaris met een medaille onderscheiden.

Hierna vertrek naar Grenscafé de “Peer” waar het gilde feestavond begint en eindigt om 24.00 uur.

Leden met levenspartner hebben vrije toegang, introducés tegen betaling van € 7.50 per persoon, indien van toepassing uitgezonderd eventuele leden gastvereniging. Muziekverzorging, diskjockey dhr. Raymond Bouwman.

***Het gildenbestuur wenst u bij voorbaat allen een genoeglijke avond in prettige gilden sfeer***

ZONDAG 19 juni: Aantreden 9.15 uur van de presentatiegroep bij Huis-Bergh met de gildekoning ( paar ) en kermiskoningin 2011 voor het bijwonen van een Gildeviering in de Pancratiuskerk, voorgegaan door Diaken Leon Feijen, aanvang 9.30 uur, als intentie voor de levende en overleden gildenbroeders en zusters van het Broederschap St.Antoniusgilde, het gildenbestuur rekent vrijblijvend op een grote opkomst in het belang voor de authenticiteit van ons “monumentale “ en cultuurhistorische stads gilde met zijn tradities, de laatste jaren is dit een interactieve dienst in overleg en samenwerking met het pastoraal team en leden van de presentatiegroep.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + ++ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

MAANDAG 20 juni: Aanvang 10.30 uur PRIJSSCHIETEN bij De Peer voor de gildeleden en hun levenspartners, leden die zich bij voorbaat vrijdags niet hebben opgegeven voor het vogelschieten mogen tegen betaling van € 5,- mee schieten, gestreden wordt voor de medailles van 1e, 2e en 3e prijs de 1e met wisselbeker, verder zal de traditionele prijzentafel u niet ontbreken.

Prijsschieten: deelname voor zowel de dames als heren, uitsluitend leden/aspirant en hun partner dienen 18 jr. te zijn om aan het vogelschieten en prijsschieten deel te mogen nemen. De koning en koninginnenschot zijn voorbehouden aan ingeschreven gildeleden en hun partners. ( dus géén aspirant-leden).

Consumptiebonnen: Uitreiking vindt plaats voor leden boven 65 jaar op zaterdag 18 juni van 13.30 tot 14.30 uur, voor de overige leden van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Let wel, persoonlijk op naam te verkrijgen, uitdeling alleen op 18 juni a.s. bij de Penningmeester op daarvoor bestemde tijden.

Schiet/contributiegelden: tegen betaling van € 5,- kan men zich vrijdagavond 17 juni opgeven voor het vogelschieten en tevens zal er de gelegenheid zijn om eventuele achterstallige contributiegelden te voldoen, voor degene die niet per machtiging overmaken.

Vriendelijk verzoek, de lidmaatschapmedaille bij alle gilden activiteiten te dragen tijdens de gehele kermis-programma, bestuursleden de bestuursmedaille ook op maandag opspelden.

Het Gildenbestuur van het Cultuurhistorische “ Berghse stads – schuts “ gilde van het Broederschap St.Antonius * Anno 1574 * ’s-Heerenberg wenst u en de uwen prettige Kermisdagen in een gemoedelijke sfeer van de gezellige ambiance bij Grenscafé De Peer en spreekt een eeuwenoude gildespreuk uit, dat het gilde gegeven mag worden nog lang te mogen “ Teren en Eren “ met in achtneming van Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid . ************************************

Verblijft, met vriendelijke gildengroet,

St.Antoniusgilde ’s-Heerenberg.

I/o. secr.A.A.J.van den Bosch

This entry was posted in Kermis. Bookmark the permalink.