Wereldrecord vendelen Nieuw-Dijk

Nieuw-Dijk. In Nieuw-Dijk is zaterdag het wereldrecord vendelen gevestigd. Even na half half 6 kon notaris mr. J Laarberg dat het met 1017 vendeliers de poging geslaagd is.

Even na half zes kon notaris mr. J. Laarberg bekend maken dat met 1017 vendeliers de poging geslaagd is. Het record wordt gemeld bij de World Record Academy, onderdeel van Google. Het ging er de organiserende schutterij St. Antonius uit Nieuw-Dijk om dat zoveel mogelijk vendeliers, minimaal vijf minuten aaneengesloten synchroon het vendelgebed vendelden. En dat is gelukt.

De vendelwals werd geblazen door de plaatselijke fanfare DES en de grootscheepse manifestatie werd gadegeslagen door de officials notaris Laarberg en twee juryleden. Het record is in een officiële acte vastgelegd. De deelnemende vendeliers kwamen uit Nederland, uit Duitsland (350) en België (28). Duizenden toeschouwers waren zaterdagmiddag naar het terrein aan de Meisterholt aan de snelweg A18 gekomen. Onder hen tal van hoogwaardigheidsbekleders, zoals aartshertog Karl von Habsburg, beschermheer van de Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden (EGHS). Eerder op de dag hield de EGHS haar jaarvergadering in zaal Dieckse Heeren. Nadat de notaris zaterdagmiddag had gesproken en nog een cheque van zeshonderd euro was overhandigd aan de Moeder Theresastichting, barstte in Nieuw-Dijk het feest goed los.

This entry was posted in Vendelen. Bookmark the permalink.

0 Responses to Wereldrecord vendelen Nieuw-Dijk

  1. En uiteraard was ons gilde ook aanwezig.!!!!!
    Sander van den Bosch, Jonathan Reesink, Tristan van den Bosch en ik zelf (Ron Berendsen) waren van de partij. Wij waren 4 van de 1017 vendeliers en stonden ook nog voor aan. Een geweldige happening met zoveel vendeliers. Het feest na de tijd mocht er ook wezen met de topband “Kaliber” . Met een certificaat en medaille zijn we weer huiswaarts gekeerd. 🙂

  2. Gerda says:

    Het was een geweldig evenement. Sander, Jonathan, Tristan en Ron, natuurlijk ook prachtig om er aan mee te mogen doen. Ik heb er van genoten. Van harte gefeliciteerd met jullie succes. En een pluim voor…….. Schutterij, St-Antonius in Nieuw Dijk.